Pomeranian boo ve pomeranian boo fiyatları hakında bilgiler
09Şub, 2020

Satılık pomeranian boo yavrusu hakkında detaylı bilgiler bu sayfada.

Irk Boyutu: Küçük ırk köpekler

Yükseklik: Erkek 18 – 30 cm, Dişi 18 – 30 cm

Ağırlık: Erkek 1 – 3 Kg, Dişi 1 – 3 Kg

Ortalama Yaşam: 13 – 16 yıl

Design with Ease

Pomeranian fiyatları günümüzde 12.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir.

Pomeranian boo kökeni

Pomeranian, Greenland’ın kızak köpeklerinin kırması olarak ortaya çıkmışlardır. . Pomeranian Boo bu günün Almanya ve Polonya’sını da kapsayan Baltık Denizinin kuzeyinde bir bölgedir. Aynı zamanda burada bölge gelişimini tam anlamıyla sağlamıştır. Bu sebeplerden dolayı satılık pomeranian boo ve pomeranian boo fiyatları etkilenmiştir.

Küçük yapılı ve yoğun tüylü bir türdür. İngiltere’ye ithal edildiğinde ağırlığı 9-14 kg arasında değişir. İngiltere’de bazı değişikliklere uğramıştır. Queen Charlotte ve Queen Victoria 1700-1800’lerde İngiltere’de popüler olmasına katkıda bulunmuştur. Özellikle Queen Victoria Floransa, İtalya’dan getirdiği ‘Marco’ adlı Pomeranianı ile meşhurdur. Amerikan Kennel Kulübü tarafından 1900’lerde farkına varılmıştır ve o günden beri küçülmeye devam etmiştir. Bu gün ise Kuzey bölgesinin en küçük türüdür. Çok popüler bir ev hayvanı cinsi ve gösteri köpeğidir.

Pomeranian yani Pomeranyalı köpeği veya kısaca boo, pom ya da pompom, Orta Avrupa’nın Tarihi Pomeranya Bölgesi (Kuzey Polonya ve Doğu Almanya’nın bugünkü bölümü) adını alan Spitz tipi köpek cinsidir. Genellikle süs köpeği olarak beslenir. Pomeranyalı özellikle büyük Alman Spitz veya Wolfspitz soyundan üretilmiştir. Alman Spitz cinsinin bir çeşidi olarak Fédération Internationale Cynologique tarafından tespit edilmiştir. Birçok ülkede, Zwergspitz (cüce spitz) olarak bilinir. Pomeranyalı sağlam, sağlıklı bir köpek ırkıdır. ABD’de en popüler 20 köpek cinsi arasındadır.

Bilinmesi gereken bir konu ise “Boo” ismi ile bir ırk yoktur. Boo bir Pomeranian ırklı köpeğe sahibinin verdiği isimdir.Tarihte ilk 30 Kg olan Pomeranyalı köpekler, koyun ve diğer küçükbaş hayvanlara bekçilik yapma görevi için yetiştirilirlerdi. 1800’lü yıllarda İlk olarak Almanya, Polonya, İtalya ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yaygınlaştılar. Kraliçe Victoria 1888 yılında Floransa, İtalya’da bir Pomeranyalı’yı çok beğenerek İngiltere’ye getirdi ve İngiltere’de bu ırk kısa zamanla tanınmaya başlandı. Amerikan Kennel Kulübü tarafından 1900’lerde farkına varılmış, 1911 yılında ise Amerikan Pomeranyalı Kulübü kurulmuştur. O günden beri küçülmeye devam etmiştir. Daha sonra bu köpekler, zamanla tüm dünyada yaygınlaşarak bugüne kadar ırk popülaritesini sürdürmüştür.

pomeranian-boo-fiyatları
pomeranian boo hakkında detaylı bilgiler

https://www.binbirkopek.com/7284/pomeranian-boo

Safkan pomeranian (Pomeranian boo) Tanıyın

Pomeranyalı cinsi bir köpeğe sahip olmak istiyorsanız köpeğin güvenilir üreticilerden alınması çok önemlidir. Çünkü Pomeranyalı’ya çok benzeyen Alman Spitz gibi bazı ırkların kırmaları Pomeranyalı diye satılabilmektedir. Tüysüz haliyle Chihuahua’ya benzerliği ile bilinirler. Kafası ve bacakları vücut ile uyumlu oranda olmalıdır. Yazımızı okumayı tamamladığınızda, ırk hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olacaksınız.

Pomeranian Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Neşeli, sempatik, enerjik ve her yönüyle hayat dolu bir ırktır. Kendine özgüdür; başına buyruk, mamada seçici olsa da apartman dairelerinde beslenebilecek ideal ırklardan bir tanesidir. Ev içinde oldukça hareketlidir. Sıcak havalarda serin bir yerde tutulması gerekebilir. İçinde oynayabileceği küçük bir bahçe Pomeranyalı’nın egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Yorulmadan uzun mesafeler yürüyebilir. Küçük adımlarla seri ve hızlı şekilde, kendilerine has yürüyüşleri vardır. Pomeranyalı’lar gezdirilirken mutlaka bir tasma ile dolaştırılmalıdır. Aksi halde diğer köpekler ile çok kolay kavga edebilirler ve küçük boyutları nedeniyle narin yapılarının zarar görmeleri kaçınılmaz olur. Pomeranyalı’lar için göğüsten bağlamalı ve otomatik şerit tasmalar çok idealdir. Bolca gezen ve sosyalleşen Pomeranyalı’lar neşeli ve eğlenceli karakterde olurlar.Öğrenmekten hoşlanan, sahibine karşı çok sadık olan Pomeranyalı’lar inatçı ve gözüpektirler. Küçüklüğüne aldırış etmeden kendinden katça büyük diğer köpeklere havlama ve hatta saldırma eğilimi bile gösterebilirler. Patronun kim olduğunu iyi anlamalıdır. Aksi takdirde laf dinlemeyecektir. Sahibi izin verirse çok fazla talepkar olabilir.
Yaşlılara eşlik etmesi konusunda mükemmeldir. Uysal yapısı ve sevgi dolu karakteri onu aranan bir ırk yapmaktadır.Yavruyken sosyalleştirildiklerin de diğer köpeklerle, ev hayvanlarıyla iyi anlaşırlar. Ancak ölçüsüz, sert oynamaları sebebiyle çocuklar ile anlaşamadığı anlar olabilir. Çocukların oyun oynama tarzları, aşırı ilgileri ve canını yakmalarından sebep, bazen çocukları ısırmalarına bile sebebiyet verebilir. Bu nedenle çocuklarla yalnız bırakılmamalı, gözlem altında bulundurulmalıdırlar. Oyuncu yapıya sahip ve ilgi görmekten hoşlanan bu köpekler oyuncak köpek olarak bilinir. En beğenilen renkleri mat altın ve turuncu (kızıl) olmasına rağmen her renkte Pomeranian görmek mümkün olabilir. Çok zeki olan bu köpekler çok farklı yetenekler sergileyerek insanların ilgisini üzerlerine çekerler. Sahibine sadık ve aşıktır, yakın olmayı sevmesi nedeniyle Pomeranian boo kucakta gezmekten hoşlanırlar.
Pomeranyalı’nın en önemli özelliklerinden biri ise kucağa alındığında oyuncak bir köpekmiş gibi hareketsiz bir şekilde bacaklarını aşağıya doğru eğerek durmasıdır. Pomeranyalı ırkı diğer ırk köpeklere göre zekâ seviyesi biraz daha yüksektir, tuvalet eğitiminde başarılıdırlar. Yabancılara karşı temkinli davranmasından dolayı havlama eğilimi fazladır. Neye, ne zaman havlaması öğretildiğinde iyi bir bekçi köpeği olacaktır. Narindir; yanlışlıkla köpeğin üzerine basılma ihtimalinden dolayı, sahibinin ayağı altında fazla dolaşması engellenmeli, mazur kalabileceği ev kazalarına karşı proaktif önlemler alınmalıdır. Pomeranian 7 ile 10 ay arasında erişkinliğe ulaşırlar. Sivri uçlu dik kulakları; ince, siyah ya da kürkünün renginde burunları, badem şeklinde parlak ve koyu renk göz şekli ile tilkiye, oyuncak bebeğe ya da oyuncak ayıya benzeyen bir yüz yapısına sahiptir. Dişler makas ısırışı şeklinde kapanır. Boynunda gür bir yelesi, çift katmanlı uzun ve kabarık tüyleri vardır.
Yavrularda pamuksu yapıda olan tüyler yetişkinlerde sertleşir. Kare görünümde vücudu ve sırtta öne doğru kıvrılan kabarık tüylü kuyruğu vardır. Sık ve dik duran tüy yapısındadır. Genelde turuncu veya koyu sarı renklerde olsa da beyaz, siyah, mavi, çikolata ve her renk Pomeranian olabilir. Bu türün erkeği yılda bir kere tüy döker ve dişisi sıcakta veya doğumdan sonra tüy döker.Tüy dökümünü önlemek için günlük fırçalamak en idealidir. Fakat boyutlarından dolayı ortalama bir köpekten daha az tüy ürettiği için sahibi için çok büyük bir sorun anlamına gelmez. Sadece özel köpek şampuanı ile yıkanmış olmalıdır. Bu da köpeğinizde pirelenme oluşmasına engel olacaktır. Kuru şampuanlarda temizlenmesi için kullanılabilir. Günlük fırçalanmasının sağlayacağı diğer bir fayda ise derilerinin doğal yağ dengesinde kalabilmesinin ve derinin daha da sağlıklı görünebilmesi için birebirdir. Yaz mevsimlerinde tüyler tıraş edilerek yani “Boo” görüntüsüne kavuşturularak köpeğinizin rahata kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Bununla beraber tüy dökülmesi de tamamen ortadan kalkmış olur.
Tıraş yapıldığında yine sevimli görüntüsünden taviz vermez. Sizler de yaz ve kış ayrı 2 farklı cins köpek besliyor hissi oluşmuş olur. Sıklıkla veteriner kontrolünde olmalıdırlar. Pomeranian gözleri sık sık temizlenmelidir. Göz çevrelerindeki çapaklanma zamanla gözlerine zarar verebilir. Aynı şekilde dişlerde düzenli olarak fırçalanmalı ve temizlenmelidir. Pomeranian diş tartarı çok sık görülür. Dişlerin fırçalanması sırasında boğaza su kaçabilir. Böyle bir durumda çenesinin altı okşanarak, öksürmesine yardımcı olmak yeterli olacaktır, zararı yoktur.

Bir önceki yazımız olan Satılık doberman Yavruları başlıklı makalemizde doberman egitimi, doberman fiyatları ve köpek hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Merhaba!

WhatsApp'ta iletişim kurmak için aşağıdaki temsilcilerimizden birini tıklayın veya 0536 651 81 81 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.

× Size nasıl yardımcı olabiliriz ?